ACV vervrouwelijkt en verjongt top

Print
De christelijke vakbond ACV verjongt en vervrouwelijkt haar dagelijks bestuur. Het bestuur benoemde Ilse Dielen en Ann Van Laer als nationaal secretarissen, zo maakte het ACV woensdag bekend. Dielen en Van Laer vervangen vanaf 1 januari volgend jaar Vital Peeters en Maddie Geerts, die op pensioen gaan. Het ACV wil meer vrouwen in haar topkader en ging binnen de organisatie op zoek naar geschikte kandidates. Na een interne screening - "het mocht immers geen vrouw zijn om de vrouw", aldus voorzitter Luc Cortebeeck - kwam men uit bij Ilse Dielen (42) en Ann Van Laer (30). Meteen zijn het ook de jongste nationaal secretarissen in het dagelijks bestuur.
Dielen vervangt Vital Peeters aan het hoofd van het Vlaams ACV. De licentiate sociale wetenschappen begon haar carrière bij de werkgeversorganisatie Fabrimetal (het huidige Agoria) en kwam daarna bij de studiedienst van ACV-Metaal terecht. Ann Van Laer wordt de jongste nationaal secretaris uit de geschiedenis van de christelijke vakbond. De 30-jarige licentiate politieke en sociale wetenschappen begon in 1996 op de studiedienst ACV-Kempen. Daarna stapte ze over naar de centrale ACV-Voeding Kempen. Ze wordt tweede verantwoordelijke voor het dossier sociale zekerheid. Nationaal secretaris Marcel Savoye wordt eerste verantwoordelijke voor dit dossier.

Binnnen het dagelijks bestuur wordt nog wat herschikt. Nationaal secretaris Pol Scheins wordt verantwoordelijk voor het luik organisatie en het luik financiën. Marc Leemans krijgt behalve arbeidsrecht ook de verantwoordelijkheid voor de publieke sector.
MEEST RECENT