"Hop" heeft weer prijs

Print
De Belgische speelfilm "Hop" van Dominique Standaert is alweer een prijs(je) rijker. Op het zondag afgesloten festival Cinéma et Aventure (Film en Avontuur) in het West-Franse Roche-sur-Yon won de film de prijs 'Spécial Aventure'. Die eer moest Standaert delen met "Le Soleil Assassiné" van Abdelkarim Bahloul, een Frans-Algerijns-Belgische coproductie. De hoofdprijs van het festival ging naar "Beneath the Clouds" (Onder de Wolken), een Australische roadmovie met Aboriginals in de hoofdrollen. Die debuutfilm van Ivan Sen behandelt het racisme en de vooroordelen jegens de oorspronkelijke bewoners van Down Under.
Vorige week nog had "Hop" op het Internationaal Festival van de Kinderfilm in Kopenhagen twee prijzen gekregen: de Prijs van de Nordic Film Foundation en de Prijs van het Internationaal Centrum van de Kinder- en Jeugdfilm. "Hop" is een aandoenlijk, licht-ironisch avonturenverhaal over de 13-jarige Justin, een jongen uit Burundi, die samen met zijn vader illegaal in België verblijft. Na de arrestatie van zijn vader moet Justin zijn eigen boontjes doppen. Naast de jonge Keita Kalombe, spelen in "Hop" onder meer Antje De Boeck, Jan Decleir en stervoetballer Emile M'penza.

Dit in zwart-wit gedraaide langspeelfilmdebuut van de Franstalige cineast Dominique Standaert, opende vorig jaar in oktober het Filmfestival van Gent en kwam vervolgens in de Belgische zalen.
MEEST RECENT