Kapitein Bart Goor: "“We waren niet klaar"

Print
“Dit is niet jammer.Dit is erg.” Bart Goor vatte het overheersende gevoel in de Rode Duivels-rangen kernachtig samen. Maar ondanks de duidelijk zichtbare ontgoocheling bleef hij, zoals het een kapitein betaamt, strijdbaar.

“Uitstel hoeft geen afstel te zijn. Ik ben er 30 nu. Het WK in Duitsland volgt over drie jaar. Dat moet kunnen. Conditioneel voel ik me nog altijd prima. Ik zie niet in waarom dat in 2006 niet meer het geval zou zijn.” Maar waar ging het precies fout, Bart?

EEN FLOPSTART. 7-9-2002:
BELGIË-BULGARIJE 0-2.
“Juist is juist.We waren niet klaar voor deze opdracht. Na het WK haakten een aantal spelers af, er moest aan een nieuwe ploeg worden gebouwd.Dus was het, bij het opstellen van de kalender, verstandiger geweest om met een uitwedstrijd tegen één van de concurrenten te beginnen. Op verplaatsing kan je je een nederlaag permitteren.Thuis niet. Dan loop je al onmiddellijk achter de feiten aan, wat gebleken is. Je zag in die match een hele reeks storende fouten. Spelers liepen kriskras door mekaar. De automatismen waren er nog niet.”

EEN AFGANG. 29-3-2003:
KROATIË-BELGIË 4-0.
“Op zich was die nederlaag niet zo dramatisch. In elke campagne kom je wel eens een mindere match tegen.Alleen,we zaten op dat ogenblik al in de achtervolging en dit verlies stelde ons bijna voor voldongen feiten. Op dat ogenblik totaliseerden we 0 op 6 tegen twee rivalen. Dus waren we in feite verplicht om in Bulgarije te gaan winnen. Dat lukte bijna. Maar...”

COLLINA WEIGERT PENALTY. 7-6-2003:
BULGARIJE-BELGIË 2-2.
“Wat scheidsrechter Collina die dag bezielde, is me nog altijd een raadsel. Die overtreding op Mbo Mpenza was een zuivere strafschop. Maar de Italiaan sloot de ogen. Onbegrijpelijk voor iemand met zoveel ervaring.Toch werd daar de basis gelegd voor de definitieve heropstanding.Ons spel vertoonde een grote maturiteit. Maar het gelijkspel was helaas niet genoeg.”

NUTTELOZE ZEGE. 11-10-2003:
BELGIË-ESTLAND 2-0.
“Estland was erger dan Andorra. Die mannen bleven constant voor hun doel hangen. Het was heel moeilijk om openingen te creëren.Toch scoorden we twee keer en dat geeft voldoening.Als je de nationale ploeg nu ziet voetballen, kan je maar één conclusie trekken: het plezier druipt ervan af.De sfeer is effenaf schitterend. Ook de automatismen, het systeem, alles klikt.Wij hadden op het EK voor de verrassing kunnen zorgen. Maar het mag dus niet zijn.”

DE TOEKOMST: HET WK 2006.
“We moeten nu een reeks oefeninterlands afwerken. Dat is onmiskenbaar een rem op de verdere ontwikkeling.Maar we moeten erdoor.Alles kadert vanaf nu in de voorbereiding op het WK 2006.Dat we nog een grote groeimarge hebben,daar ben ik heilig van overtuigd. Iedereen zit goed in zijn vel, dat voel je. Daarom ook is het doodjammer dat we niet naar Portugal mogen gaan. Zo’n mooi land, zo’n mooi toernooi.Verdomme toch.”
MEEST RECENT