Rode Duivels - Van Der Heyden blesseert zich aan kuit

Print
Onguur weer voor de Rode Duivels op de tweede dag van hun voorbereiding op het EK-kwalificatieduel van zaterdag tegen Estland, maar dat weerhield bondscoach Aimé Anthuenis er niet van om zijn selectie het terrein van KVV Coxyde op te sturen. De Belgische selectieheer zag Bruggeling Peter Van Der Heyden met een kuitblessure uitvallen, maar de bondsdokter is optimistisch. De ochtendtraining maakte voor Anthuenis duidelijk dat Jonathan Walasiak (keelonsteking) en Walter Baseggio (trap op dij) volledig hersteld zijn van hun fysieke beslommeringen.
"Ik zit nog met twee zorgen", maakte Anthuenis de rekening na de training. "Het geval De Vlieger, dat jullie reeds kennen, en waarvan ik hoop dat het woensdag van de baan is; en nu ook de blessure aan de rechterkuit van Peter Van der Heyden, waarvan ik hoop dat het geen verrekking is."

De linksachter van Club Brugge blesseerde zich op het einde van de training in een duel met Jelle Van Damme. De landskampioen verliet onmiddellijk het oefenveld. "Het ziet er niet ernstig uit," verklaarde dokter Marc Goossens even later, "maar je weet nooit. We moeten afwachten wat het woensdag wordt." Van Der Heyden bleek minder optimistisch. "Ik denk dat ik zaterdag wel fit zal zijn," oordeelde hij, "maar zal ik nog tot de groep behoren als ik één of twee dagen niet kan meetrainen? Ik moet realistisch zijn...""

Aimé Anthuenis, die Doll reeds zag uitvallen, wil een groep van 19 spelers voor zaterdag en zal dus zeker een vervanger oproepen, mocht ook Van Der Heyden verstek moeten geven. "Maar niet noodzakelijk een linksvoetige", voorzag de Lokerenaar, waarbij hij waarschijnlijk Olivier De Cock in zijn achterhoofd heeft, die woensdag van het Sportcomité zijn schorsing kent voor zijn uitsluiting tegen Nederland.

Er zitten namelijk nog twee linksachters in de Belgische selectie: Anderlechtenaar Olivier Deschacht, die volgens Anthuenis een uitstekende match speelde tegen Club zondag, en Jelle Van Damme, die in de ogen van de bondscoach titularis blijft, hoewel dat niet het geval is bij Ajax.

Er ontbreekt nog één Rode Duivel op het appel in De Panne: Daniel Van Buyten, die maandagavond niet van de bank kwam tijdens de galamatch van Olympique Marseille tegen Frankrijk '98 (1-1). Hij wordt om 13u verwacht op de luchthaven van Rijsel-Lesquin, en kan in theorie nog de tweede training van de dag halen, om 16u op het strand van De Panne.
Nu in het nieuws