Rode Duivels: Walasiak geveld door griep, Van Buyten geblesseerd

Print
De ziekenboeg van de Rode Duivels raakt vier dagen voor de achtste en laatste kwalificatiewedstrijd van België voor het Euro 2004 voetbal -zaterdag in Sclessin tegen Estland- stilaan goedgevuld. Dinsdag kwamen Jonathan Walasiak en Daniel Van Buyten Geert De Vlieger en Peter Van der Heyden vervoegen op de lijst van spelers die onzeker zijn voor zaterdagavond. Rekening houdend met het forfait van Olivier Doll beschikt de Belgische bondscoach Aimé Anthuenis voorlopig maar over vijftien fitte spelers, te weinig om een wedstrijd die de Duivels absoluut moeten winnen, aan te vatten.
Jonathan Walasiak, de middenvelder van Standard, nam dinsdagnamiddag niet deel aan de tweede training van de dag op het strand van De Panne. De jonge Luikenaar, die hersteld leek van een keelontsteking en 's ochtends meetrainde, bleef in zijn hotelkamer met griep. Hij zou woensdagochtend wel opnieuw kunnen aansluiten bij de groep, als zijn ziekte goed evolueert. Als de zaken gunstig maar traag evolueren, zou de bondscoach hem tot donderdag de tijd gunnen.

Daniel Van Buyten, die pas in het begin van de namiddag bij de selectie aansloot na zijn aankomst uit Marseille, was wel degelijk present op het strand en nam er ook deel aan de oefeningen. Maar de verdediger van OM bracht vanuit het zuiden van Frankrijk een verrekking in de rechterdij mee, die hij opliep in OM-Bastia van zondagavond. Door die blessure kon hij maandagavond ook niet spelen in de galamatch tegen Frankrijk '98. De medische staf zal Van Buytens blessure nauw opvolgen.

De twee vergroten de kopzorgen van Anthuenis, die na de ochtendtraining enkel moest rekening houden met de verrekking van doelman Geert De Vlieger en de kuitblessure die Peter Van der Heyden opliep na een contact met Jelle Van Damme.
Nu in het nieuws