Ford-werknemers stoppen dinsdag vroeger met werken

Print
De 2.500 werknemers van de ochtendshift bij Ford Genk zijn dinsdag opnieuw aan het werk gegaan. De voorbije nacht bleef het opvallend rustig aan de Ford-fabrieken. De stakingspiketten bleven wel bemand. Dat zal ook vandaag nog het geval zijn. Ondertussen zijn de bonden overeengekomen dat de werknemers van de verschillende shiften twee uur eerder dan voorzien zullen stoppen met werken, zo is vernomen van vakbondsafgevaardigde Theo Vangompel van ACV-Metaal.
De toegang van Ford Genk zal niet meer hermetisch afgesloten worden voor vrachtverkeer. Wel zal er nauwlettend op toegezien worden dat er geen vrachtwagens met onderdelen de fabriek kunnen verlaten. Hiermee willen de bonden verhinderen dat de directie een gedeelte van het werk naar andere vestigingen overhevelt om de productie veilig te stellen. Eerder werd ook al beslist om de acties te concentreren rond de persafdeling van Ford Genk die onderdelen levert aan onder meer Volvo Gent en Jaguar. Ook afgewerkte Transits zullen de fabriek in Genk dinsdag niet verlaten, aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront.

In de loop van dinsdagvoormiddag komen de bonden opnieuw bijeen om hun acties bij te sturen en om een actieplan voor de komende dagen uit te stippelen, zo luidde het nog.
Nu in het nieuws