De blijde inkomst van Kompany

Print
Wat kan de wereld onrechtvaardig zijn, zullen de vijfdejaarsstudenten economie-moderne talen van het Atheneum van Anderlecht denken.T erwijl zij zaten te puffen achter hun boeken Engels en wiskunde, trapte hun klasgenoot een balletje met de Rode Duivels.
 
Dag één van Vincent Kompany (17) als international.
08.00 uur. Te huize Kompany gaat de wekker af. Vincent ontwaakt uit zijn droom. Letterlijk dan, want aan de voetbaldroom komt maar geen einde. Dinsdag was er Bayern en Makaay, vrijdag de eerste selectie, zondag Brugge, gisteren de nationale ploeg. Kompany: “Misschien zal ik dit allemaal volgende week beseffen. Nu wil het maar niet lukken. Ik heb geen tijd om erover na te denken.”
09.45 uur. Kompany meldt zich met zeven andere Rode Duivels op de afspraak aan de bond, zijn andere ploegmaats ontmoet hij in De Panne. Aimé Anthuenis stelt de jongste international sinds Paul Van Himst voor aan de groep. Anthuenis: “Ik had hem al vaak zien spelen. Maar toen hij voor mij stond, wist ik niet wat ik zag. Zo’n lengte! Men zegt dat hij 1 meter 90 is, maar ik schatte hem 2 meter. Ofwel ben ik aan het krimpen.”
15.30 uur. Zijn allereerste training. Of is het zijn 100ste? Op zijn gezicht valt alvast geen greintje stress te bespeuren. Alleen dat handbal wil maar niet lukken. Met een basketbalworp vijf meter boven het doel doet hij zijn nieuwe ploegmakkers schateren.Kompany: “Ik nerveus? Nee, jong.Wel vermoeid na die zware week. Dat mijn schoolkameraden zich geen zorgen maken. Ik moet hier serieus blijven. Dit is geen vakantie.”
17.20 uur. Zijn eerste persconferentie. En meteen zijn laatste, want net als bij Anderlecht moeten journalisten hem deze week met rust laten. Anthuenis: “Geen censuur of zo. Een vraag van hemzelf en zijn entourage. De jongste tijd kon hij niet buitenkomen of hij werd besprongen door de pers.” Kompany, naar goede gewoonte als laatste uit de kleedkamer en inmiddels omringd door een vijftiental persmensen: “Ik bedank mijn trainers dat ze me zo beschermen, ik heb echt waar rust nodig.”
Nu in het nieuws