Ullrich: "Geld is niet het belangrijkste"

Print
De Duitse wielerkampioen Jan Ullrich, die volgend seizoen voor T-Mobile (nu nog Telekom) rijdt, verkiest het sportieve boven het financiële. Zaterdag gaf hij toe dat hij van andere ploegen betere financiële voorstellen gekregen heeft.
 
De beslissing om terug te keren naar Telekom, de ploeg waarmee hij in 1997 de Ronde van Frankrijk won, was volgens de Duitser niet makkelijk. Hij wilde zijn huidige werkgever Bianchi immers niet teleurstellen, verklaarde hij aan zondagskrant Welt am Sonntag.
 
"Bianchi, en zelfs grote baas Tony Grimaldi, heeft zich op elk niveau voor mij uitgesloofd en heeft me onlangs nog een interessant voorstel gedaan," verklaarde de Olympische kampioen op de weg.
 
"Ik heb echter vooral voor de sportieve kant van de zaak gekozen, zeker als je weet dat ik elders betere financiële voorstellen gekregen heb. Maar T-Mobile ligt me gewoon beter. En zeker na de gebeurtenissen van vorige lente - toen Ullrichs vorige team, Team Coast (waaruit daarna Bianchi ontstaan is), door de Internationale Wielerunie (UCI) een tijd geschorst werd na financiële problemen - wil ik niet het minste risico nemen en kies ik graag voor zekerheid!"
 
De financiële kant van de transfer werd niet meegedeeld, maar volgens de Duitse populaire krant Bild zou "Der Jan" rond de 2,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij het team van Walter Godefroot.
Nu in het nieuws