KRC-Genk solidair met Ford-werknemers

Print
Voor de aanvang van de wedstrijd tussen KRC Genk en Lokeren in het Genkse Feniksstadion heeft KRC-manager Paul Heylen zaterdagavond een emotionele oproep tot solidariteit met de werknemers van Ford Genk gedaan. Er werd op het veld ook een symbolische vertoning gehouden.
 
Het middenplein van het voetbalterrein werd ingenomen door 60 jeugdspelers van KRC. Ieder van hen stond symbool voor 100 jobs die rechtstreeks en onrechtreeks zullen verdwijnen door de reorganisatie bij Ford Genk, zo verduidelijkte Heylen.
 
Daarnaast betraden nog een 200-tal jeugdspelers het terrein met een fakkel in de hand. Het vuur van hun fakkels stond symbool voor de nooit uitdovende wilskracht van de Ford-werknemers, voor het behoud van banen en voor het behoud van de Mondeo en de Transit, luidde het.
 
De spelers droegen T-shirts met het opschrift 'Solidair'. Na de solidariteitstoespraak volgde er een minuut stilte en weerklonken er zes luide knallen. Die moeten zowel Ford als de politieke wereld blijvend wakker houden om te strijden en te blijven strijden voor het behoud van jobs, aldus nog Heylen.
 
KRC Genk besliste ook om zaterdag geen vuurwerk af te steken voor of na de wedstrijd en om het Feniksstadion van zwarte vlaggen te voorzien. Een spelersdelegatie van KRC Genk zal in de loop van volgende week ook een bezoek brengen aan de vakbondsmilitanten bij de stakingspiketten bij Ford Genk.
Nu in het nieuws