Israël bombardeert kamp in Syrië na aanslag Haifa

Print
Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een trainingskamp van de Islamitische Jihad in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus gebombardeerd.
 
Ze deden dat als vergelding voor een Palestijnse zelfmoordaanslag op een restaurant in Haifa die zaterdag het leven kostte aan negentien mensen plus de dader. De Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.
 
Het kamp in Syrië werd volgens Israël ook door andere terreurgroepen gebruikt, waaronder Hamas. "Syrië is een staat die terreur steunt, die pogingen om rust en stabiliteit in de regio tot stand te brengen voortdurend probeert te frustreren en de terreurorganisaties die zich richten tegen Israëlische burgers op zijn grondgebied en in zijn hoofdstad dekking biedt", zo stond in de verklaring van het Israëlische leger.
 
Na de Amerikaans-Britse invasie in Irak sloot Syrië de kantoren van de Islamitische Jihad en Hamas op zijn grondgebied, uit angst het volgende doelwit te worden van een aanval. Het land weigert echter leiders van de twee groepen uit te wijzen, zoals de VS eisen.
Nu in het nieuws