Lotto-Domo en Palmans-Collstrop in Parijs-Corrèze

Print
De derde editie van Parijs-Corrèze, die vrijdag in Ormes aanvangt en zondag in Ussel zijn ontknoping kent, wordt iets voor sterke mannen. Tweevoudig Tourwinnaar Laurent Fignon, co-organisator van de Franse rittenkoers van derde categorie, tekende namelijk een traject uit dat overeenkomt met dat van het Canadese Hamilton, waar binnen een goede twee weken het wereldkampioenschap wordt gereden. Een ideale voorbereiding dus voor Axel Merckx, de kopman van Lotto-Domo, dat samen met Palmans-Collstrop de Belgische inbreng vertegenwoordigt.
De sprinters hebben in het spoor van de Australiër Baden Cooke, de eindwinnaar van vorig jaar, en de Est Jan Kirsipuu enkel op de eerste dag kansen op de zegebloemen in de rit van Ormes naar Saint-Amand/Montrond. Tijdens het weekend moeten de vijftien deelnemende teams voor het eerst over de wegen van de Puy de Dôme (1465 m) met heel wat kleine colletjes (Puy de Bort, Roche, Peyroux en Blanche).

Met uitzondering van Richard Virenque en Christophe Moreau zijn de beste Fransen aanwezig naast Axel Merckx en Rik Verbrugghe, de Noor Kurt-Asle Arvesen, de Zweed Martin Rittsel en de Duitser Jens Voigt.

.

Nu in het nieuws