Frank Vandenbroucke trekt streep onder seizoen

Print
Frank Vandenbroucke zal dit seizoen geen rugnummer meer opspelden. 'Franky boy' heeft in overleg met manager Patrick Lefevere van Quick.Step-Davitamon besloten, dat het beter is dat hij geen wedstrijden meer rijdt. Normaal gezien was VDB donderdag voorzien in de Coppa Sabatini, maar hij bedankte daarvoor. Vandenbroucke is conditioneel niet in orde.
"Wij hebben de testen bekeken die Frank een tijdje geleden onderging, en daaruit blijkt dat hij niet echt competitiewaardig is", legde de Belgische teammanager uit. "Het is inderdaad een afknapper dat Frank op die manier een streep moet trekken onder zijn jaar, dat nochtans schitterend begon. Na Luik-Bastenaken-Luik heeft hij misschien de armen teveel laten hangen. Daarbij kwam nog dat hij ziek werd in de eerst rit van de Ronde van Luxemburg en daarna van de ene kwaal in de andere sukkelde. De grootste 'knak' kwam er volgens mij, toen hij voortijdig de Vuelta moest verlaten.

Daar had Frank willen bewijzen dat hij nog iets in zijn marge had en zeker een plaats moest krijgen in de selectie voor het wereldkampioenschap in Canada. Het is logisch dat je in koersen als die van Desselgem de conditie niet kan aanscherpen voor een WK. We stellen vrijdag met Frank Vandenbroucke een programma voor de wintermaanden op, zodat hij er volgend jaar zeker kan staan."

.

Nu in het nieuws