Loting Davis Cup 2004 - België vrij in 1e ronde

België speelt in de tweede ronde in Groep I van de Euro-Afrikaanse zone van de Davis Cup tennis 2004 tegen de winnaar van het duel Griekenland-Zimbabwe. Dat was het resultaat van de loting die donderdagmiddag in Londen plaatsvond. Ons land is vrij in de eerste ronde. België, dat afgelopen weekend met 3-2 verloor in de barrages voor het behoud in de Wereldgroep in Oostenrijk, was een van de vier reekshoofden in Groep I, die tien landen groepeert. Duitsland, Slovakije en Groot-Brittannië waren de andere drie beschermde landen.

Belga

Zowel Zimbabwe als Griekenland zijn geen onbekenden voor onze landgenoten. Die twee landen kruisten al eens de weg van België in 2002, toen de troepen van kapitein Steven Martens ook veroordeeld waren tot de Euro-Afrikaanse zone. Begin april 2002 versloeg België in de Country Hall Adeps in Luik (op tapijt) Griekenland met 5-0. Xavier Malisse, Olivier Rochus, Gilles Elseneer en Tom Vanhoudt lieten geen schijn van kans aan Nikos Rovas, Konstantinos Economidis en Anastasios Vasiliadis. België leidt trouwens ook met 5-0 tegen Griekenland als je de Davis Cup-geschiedenis erop nagaat. Als de Grieken winnen van Zimbabwe reizen Malisse en co af naar Griekenland vanwege het alternerend speelprincipe.

Als de Afrikanen het halen, is ons land gastland voor de broers Wayne en Byron Black, Kevin Ullyett en Genius Chidzikwe. Van 20 tot 22 september 2002 waren de Belgen namelijk in Harare (hardcourt, indoor) met 1-4 te sterk in de barrages tijdens de enige confrontatie tussen de twee landen. De wedstrijden van de eerste ronde worden van 6 tot 8 februari 2004 afgewerkt, die van de tweede ronde van 9 tot 11 april. Bij winst in de tweede ronde spelen de Belgen de barrages, van 24 tot 26 september, tegen een van de verliezers van de eerste ronde uit de Wereldgroep, om zo mogelijk opnieuw bij de beste zestien landen van de wereld te kunnen aansluiten.

Nu in het nieuws