Temsamani dient haar ontslag in

Print
Staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het werk Anissa Temsamani dient haar ontslag in. Dat wordt uit goede bron vernomen. Temsamani kwam in opspraak omdat ze zou gelogen hebben over haar diploma.
In een reactie op persartikelen herhaalt staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het werk, Anissa Temsamani, dat zij in verband met haar diploma nooit heeft gelogen, noch enig onrechtmatig voordeel heeft genoten. Toch is zij van mening dat zij in deze omstandigheden haar taak in de regering niet goed kan uitvoeren, "ook al betreft het een opdracht waar zij zich met hart en ziel wilde op toeleggen". "In het besef dat een regeringslid niet door allerlei polemieken mag afgeleid worden, heeft zij daarom haar ontslag aangeboden", aldus een mededeling. De ontslagnemende staatsecretaris kondigt nog aan nu geen verdere verklaringen te zullen afleggen.

Anissa Temsamani legde op 17 juli 2003 de eed af als staatssecretaris van Welzijn op het Werk en Arbeidsorganisatie, toegevoegd aan de minister van Werk. Ze was daarmee het eerste allochtone lid van de Belgische regering. Temsamani werd op 27 augustus 1966 geboren in Tanger (Marokko), maar samen met haar ouders kwam ze reeds op zeer jonge leeftijd terecht in Mechelen. Zij is een alleenstaande moeder van 3 dochters. Anissa volgde de richting Economische Wetenschappen in het secundair onderwijs, en begon daarna de studies Handels- en Financiële Wetenschappen aan de Administratieve en Economische Hogeschool in Brussel. Ze slaagde voor haar eerste kandidatuur, maar maakte de tweede kandidatuur niet meer af omdat ze zwanger werd. Voor zij politiek actief werd, werkte ze als zelfstandig zaakvoerder en als financieel adviseur bij een bank. Vanaf 1999 werkte zij op het kabinet van minister Johan Vande Lanotte. Op 18 mei werd ze onverwacht van op een 'niet-verkiesbare' zevende plaats verkozen als kamerlid voor de kiesomschrijving Antwerpen.

Op 25 september schreef het maandblad Deng dat Anissa Temsamani gelogen had over haar diploma. Na haar benoeming als staatssecretaris vermeldde haar biografie dat ze een diploma Handelswetenschappen had gehaald, terwijl ze in feit enkel een diploma middelbaar onderwijs op zak had. Deng schreef ook dat Temsamani na het faillissement van haar handelszaak een aantal ongedekte cheques en onbetaalde facturen had achtergelaten. Voor het faillissement werd ze evenwel verschoond door de rechtbank. De schulden is ze nu nog aan het terugbetalen, verklaarde ze donderdag in De Standaard. In De Morgen zei Anissa Temsamani donderdag dat ze zich het slachtoffer voelde van een roddelcampagne. Dezelfde dag nog nam ze ontslag omdat ze van mening was dat zij in deze omstandigheden haar taak in de regering niet goed kon uitvoeren.

.

Nu in het nieuws