Moeder van ontvoerde kinderen werd verhoord door parket Hasselt

Print
Constance Scheers, de moeder van de twee kinderen die vorige donderdag in Hamont-Achel ontvoerd zijn, heeft donderdag het kort geding bijgewoond in het kader van haar echtscheiding voor de Hasseltse burgerlijke rechtbank. Ze werd niet bijgestaan door een advocaat. Na de zitting is de vrouw vrijwillig meegegaan met de GDA Hasselt om te worden verhoord over de ontvoering. Na het verhoor mocht ze beschikken.

De kortgedingrechter heeft de zaak uitgesteld tot 27 november in afwachting van het verloop van het strafrechterlijk onderzoek. Met het kort geding wil de moeder het vonnis van een Nederlandse rechtbank uitvoerbaar laten verklaren waardoor het hoederecht aan haar wordt toegewezen.

Toen vader Alexander Warenberg vorige week donderdag zijn zoon Philip (8) en dochter Constance (10) naar school wilde brengen, werd hij klemgereden, waarna gemaskerde mannen de kinderen ontvoerden. Ze verblijven bij de moeder op een schuiladres. Zoon Tim (12) woont nog bij de vader in Hamont-Achel.

De ontvoering was het werk van een Nederlands "kidhuntersbureau" dat door de moeder was ingehuurd omdat Warenberg weigerde het vonnis betreffende het hoederecht in te volgen. A.L. die de ontvoering organiseerde zit momenteel in Nederland achter de tralies in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan België. Het Hasseltse parket heeft daarom verzocht.

Alhoewel de moeder opdrachtgeefster was, kon ze donderdag niet worden ingerekend omdat ze een van de ouders is. Ze riskeert wel te worden vervolgd voor bendevorming. "Juridisch-technisch moet nagegaan worden of ze als mededader van de ontvoering kan beschouwd worden", aldus parketwoordvoerder Erwin Steyls.

.

Nu in het nieuws