tUL krijgt eindelijk beloofde 13 miljoen

Print
De transnationale universiteit Limburg (tUL) krijgt eindelijk z'n geld: 13 miljoen euro als startfinanciering. Dat heeft de Limburgse Strategische Ontwikkelingsmaatschappij beslist. Ook de associatie van LUC/tUL, Provinciale Hogeschool Limburg en Hogeschool Limburg is sinds woensdag officieel een feit, waardoor unief en hogescholen gaan samenwerken aan beter onderwijs.
De officiële start van het nieuwe academiejaar van LUC/tUL mocht rekenen op welkom nieuws: de nieuwe transnationale universiteit krijgt dan toch de impulsfinanciering waarop al twee jaar wordt gewacht. Dat geld moet de unief en nieuw onderzoek in gang schieten, om de concurrentie met gevestigde universiteiten eerlijk te kunnen aangaan.

Het feit dat in Nederland de provincie met geld over de brug is gekomen, heeft LISOM - een dochter van de Limburgse Reconversiemaatschappij - nu overtuigd om de portefeuille open te doen: de raad van bestuur heeft beslist dat de tUL 13 miljoen euro impulsfinanciering krijgt. LISOM gaat Vlaams minister Van Mechelen vragen om het geld vrij te maken, 2,6 miljoen euro per jaar. En dat vanaf dit jaar.

Het LUC zelf start volgend jaar met de nieuwe richting verkeerskunde, een studie die alleen het LUC in Vlaanderen mag aanbieden. Verkeerskundigen moeten oplossingen helpen zoeken voor de fileproblemen.

.

Nu in het nieuws