Bart Somers wil Olympische Spelen 2016 in Vlaanderen

Vlaams minister-president Bart Somers wil de Olympische Spelen van 2016 naar Vlaanderen halen. Dat heeft de redactie uit goed ingelichte bronnen vernomen. Het bericht werd ons bevestigd door minister van Sport Marino Keulen. Bart Somers wilde in zijn Septemberverklaring van volgende maandag in het Vlaams Parlement met de kandidatuur uitpakken. Maar het bericht lekte nu al uit.

ghouben

De Olympische Zomerspelen van 2016 zijn de eerste waarvoor Vlaanderen zich kandidaat kan stellen. De kandidaturen voor de Spelen van 2012 werden immers in juni dit jaar afgesloten. Wil Vlaanderen de spelen van 2016 kunnen organiseren, dan moet het in 2007 zijn kandidatuur officieel stellen. De toewijzing volgt dan in 2009.

De eigenlijke kandidatuurstelling bij het IOC moet door het BOIC gebeuren. Of men een stad - Brussel of Antwerpen of Gent - dan wel de stadstaat Vlaanderen zal voorstellen als kandidaat- organisator van de Spelen is nog niet beslist. De Spelen zullen, indien ze komen, wel in héél Vlaanderen georganiseerd worden. In de begroting 2004 trekt de Vlaamse regering alvast 250.000 euro uit waarmee minister van Sport Marino Keulen het terrein kan voorbereiden.

Vastgoed

Jobs in de regio