Volley: wedstrijdtelegrammen

Kapellen 3 Namen (+3) 1

Moeizame zege voor de ereklasser die tegen de sterk spelende eerste nationaler setverlies diende toe te staan. “Toch lieten we het niet zo ver komen als vorig seizoen, toen we door Wevelgem-Bissegem uitgeschakeld werden”, sprak Kapellen- coach Staf Davidson nadien. “Met Radu, Piraux en Borremans beschikt Namen over een degelijke ploeg die wellicht de favorietenrol in hun reeks zal vertolken. Bovendien genoten zij elke set een driepuntenvoorsprong en die kregen we de eerste twee sets pas bij 19 weg. In de derde spelbeurt acteerden we te zenuwachtig en ook in set vier hadden we het moeilijk. Gelukkig wisten we het laken naar ons toe te trekken”. “Aanvallend liep het zaterdag goed, receptioneel lieten we enkele steekjes vallen en dat was niet van onze gewoonte. Toch denk ik dat het na drie weken al aardig in elkaar klikt”, aldus nog een tevreden Davidson.

Setstanden: 25-21, 25-22, 22-25, 25-23.

Gent (+3) 0 Breendonk-Puurs 3

“Opdracht volbracht”, vatte Ivo Ribbens, woordvoerder bij Breendonk-Puurs, kort maar krachtig samen. “Er is nog werk aan de winkel, maar er resten ons nog enkele weken. Belangrijk is dat we vandaag geen setverlies toestonden. Makkelijk hadden we het niet altijd, omdat je in dergelijke wedstrijden rap geneigd bent je aan het niveau van de tegenstander aan te passen. Bovendien was er die driepuntenvoorsprong. Op de beslissende momenten bleek het klasseverschil dan toch doorslaggevend.” Breendonk-Puurs startte met Latuhihin aan de pas, Verstuyft en Michiels als middenaanvaller, Vlahovic als opposite en Deconinck en Andelhof op de hoek-receptiepositie. Milutinovic fungeerde als libero en hij zag zijn team de eerste twee sets reeds bij de eerste technische time-out aansluiten. Enkel in de derde set kon Gent, dat voormalig Puurs-speler Roose miste, langer aanklampen, maar uiteindelijk zorgde de individuele klasse van de bezoekers voor het verschil.

Setstanden: 22-25, 21-25, 23-25.

Torhout 3 Herentals (+3) 1

Eerste nationaler Herentals bood verdienstelijk weerwerk bij de ambitieuze ereklasser, maar de scheidsrechter verhinderde een vijfde set, wat uiteraard heel wat kwaad bloed zette bij de bezoekers. “Op het einde floot de man in het wit liefst vier twijfelgevallen, waarvan zeker twee in ons voordeel, tegen ons. Als wij hier een vijfde set in de wacht kunnen slepen, dicht ik ons heel wat winstkansen toe.We waren zeker de evenknie en laat ons deze match voor eigen publiek spelen en we plaatsen ons voor de volgende ronde. We leverden collectief een sterke prestatie, alleen jammer van dat einde in mineur”, klonk het nadien in het Herentalse kamp.

Setstanden: 25-23, 22-25, 25-18, 29-27.

Lennik 3 Humbeek (+3) 2

In de aanvangsfase walste Lennik vlotjes over Humbeek. De bezoekers werden overklast door een wervelende thuisploeg die een zeer hoog ritme opdrong. Te hoog om drie sets lang vol te houden, zo bleek nadien, want Humbeek maakte knap gelijk en zorgde met een indrukwekkende 13-25 zelfs voor een 1-2 voorsprong. In set vier ging de strijd gelijk op tot 16-16. Toen werden te veel opslagmissers de bezoekers fataal. Ondertussen had Lennikcoach Gewehr Keith Barnett van de spelverdeling gehaald en hem op de aanval gezet. Wat de ploeg, met Van Kerckhove nu als setter, positieve impulsen gaf. De bezoekers hielden in de vijfde set nog stand tot 8-6, maar voelden dan de kans op een stunt stilaan wegglijden.

Setstanden: 25-16, 19-25, 13-25, 25-20, 15-10.

Nu in het nieuws