Biljart Superprestige: Frédéric Caudron klaar voor Hurghada

Frédéric Caudron heeft de Superprestige in Gent aangegrepen als ultieme voorbereiding op het slottornooi van de Europa Cup, dat deze week in het Egyptische Hurghada zal betwist worden. In de finale in Gent klopte hij in een hoogstaande partij Raymond Ceulemans met 40-35 na amper 16 beurten. Caudron kwam over zijn zes wedstrijden aan een schitterend gemiddelde van 2.016.Opvallend in deze Superprestige was dat twee kwartfinales en één halve finale met penaltys werden afgesloten. Raymond Ceulemans was er bij twee betrokken, maar zijn ervaring of het falen van Merckx (in kwartfinales) en De Backer (in halve finale) loodste de 66-jarige éminence grise naar zijn elfde finale op negentien edities. “Ik maakte maar één foutje en dat was het missen van de twaalfde carambole na mijn serie van elf, zowat halfweg de partij. Caudron antwoordde onmiddellijk met tien en kreeg plots weer meer greep op de partij”, vertelde Raymond Ceulemans, die in dit tornooi tweemaal van Caudron verloor.

In hun poulewedstrijd werd het 40-15 na 14 beurten. Caudron had evenmin een gemakkelijk parcours. In de kwartfinale had hij na de 40-40 in 19 tegen Johan Loncelle aan 2-1 (penaltys) voldoende om door te gaan. In de halve finales zag Caudron bij een 40- 38 (25ste beurt) Leppens slechts eenmaal scoren in de nabeurt.

“Het was een moeilijke partij maar dat weet je tegenwoordig in ons land onderhand wel. Ik hoop dat we in Egypte ook met drie landgenoten bij de topvier eindigen”, besloot Caudron, die net als Leppens en De Backer naar Hurghada trekt.Daar zijn trouwens ook nog wereldrankingpunten te winnen, wat de plotse aanwezigheid van Jaspers en Sayginer verklaart naast alle andere toppers. Verder nemen voor ons land ook nog Peter Ceulemans, Joris De Bou, Michel Van Camp en Ronny Daniëls deel. Deze vier spelen maandag al de voorronden.

Nu in het nieuws