Antwerpse beloften sneuvelen in sprint

Print
Het Belgisch kampioenschap bij de beloften werd in een verschroeiend tempo gereden. Al in de vierde van de zeventien af te leggen ronden ontstond een kopgroep van 28. Daarbij liefst zeven Antwerpenaars, maar ze lieten zich de kaas vantussen het brood halen.
 
In een langgerekte spurt haalde Koen Barbé het voor Jonathan Henrion en Kristof Dezutter. De vierde plaats was voor Sven Renders. “Ik heb er alles aan gedaan om een podiumplaats te pakken”, zegt Sven Renders.
 
“Er werd van meet af aan snel gereden. Het was dan ook een must om onmiddellijk vooraan te koersen.Toen de wedstrijd in de vierde ronde in zijn beslissende plooi viel, waren er zeven renners van onze ploeg vertegenwoordigd.
 
In de slotfase kwam er een spervuur van demarrages, die echter onmiddellijk in de kiem werden gesmoord. In een langgerekte spurt zat ik net niet goed geplaatst om de renners voor mij te kunnen remonteren.” Jef De Boeck reed ook een sterk kampioenschap en legde beslag op de dertiende stek. “Ik steek het zeker niet onder stoelen of banken dat ik het BK met rood omcirkeld had op mijn kalender”, zegt Jef De Boeck.“Ik wist dat ik zeker van meet af voorin moest koersen. In de slotfase heb ik nog eens alles op alles gezet, maar het was tevergeefs.De volgende weken neem ik nog deel aan enkele grote interclubs en daarna leg ik de riem eraf.”
 
De Edegemse Serge Pauwels finishte tiende. “Ik trachtte in de voorlaatste ronde nog om op de solotoer te gaan”, aldus Pauwels. “Toen ik in de laatste ronde werd gegrepen, wist ik dat het op niets zou uitdraaien. In de spurt zette ik alles op alles, maar het was tevergeefs.”

.

Nu in het nieuws