ATP-klassementen - Ferrero 21ste nummer één in de geschiedenis

Print
De Spanjaard Juan Carlos Ferrero is sinds maandag officieel de 21ste nummer één van de wereld in het mannentennis. Ferrero, die dit jaar Roland Garros won en zondag nog de finale speelde op de US Open, stoot de Amerikaan André Agassi van de eerste plaats. Ferrero schakelde Agassi op de US Open uit in de halve finales. Erg stevig zit Ferrero evenwel niet op zijn troon. Een andere Amerikaan, Andy Roddick, zit hem dicht op de hielen. De winnaar van de US Open, die al 19 wedstrijden ongeslagen is, telt slechts 85 punten achterstand op de nieuwe nummer één. In de Champions Race, waarin Roddick al voor de US Open de leiding had, heeft de Amerikaan zijn voorsprong vergroot. Juan Carlos Ferrero is hier het nummer twee.
Andre Agassi viel terug naar de vierde stek, achter de Zwitser Roger Federer, de winnaar op Wimbledon. De Spanjaard Carlos Moya kwam plaats vatten op de 6e plaats van de Australiër Lleyton Hewitt. De gewezen nummer één van de wereld is nu 7e. De Argentijn David Nalbandian maakte zijn opwachting in de top-10. Hij is 9e (+4).

Bij de Belgen blijft Olivier Rochus 48e in het Entry System. Xavier Malisse won 10 plaatsen en is nu 57e. Stefan Wauters won 43 plaatsen en is nu terug te vinden op plaats 419. In de Champions Race staan er twee Belgen in de top-50: Olivier Rochus is 45e, Xavier Malisse 49e.

.

Nu in het nieuws