US Open: Kirsten Flipkens wint juniorentoernooi

Print
Onze 17-jarige landgenote Kirsten Flipkens heeft zondag in New York het juniorentoernooi van de US Open tenniskampioenschappen gewonnen. In de finale versloeg vierde reekshoofd Flipkens, derde op de wereldranglijst voor junioren, de 14-jarige Nederlandse Michaela Krajicek met 6-3 en 7-5. Michaela Krajicek, het halfzusje van Richard Krajicek, is 's wereld nummer een bij de junioren en was tweede reekshoofd op Flushing Meadows.
Voor Flipkens betekende het de tweede Grand Slam-zege, nadat ze zich eerder dit jaar ook in Wimbledon al de beste toonde. Het is de eerste maal dat een Belgische zich op het palmares van het juniorentoernooi van de US Open kan plaatsen. Flipkens won de eerste set met 6-3, nadat ze bij 4-3 door de opslag van Krajicek brak. In de tweede set kwam de Antwerpse op een 2-4 achterstand, maar kon ze haar verloren opslagspel weer terug winnen. Ze kwam uiteindelijk op 6-5 om dan op eigen service de set te winnen met 7-5.

Flipkens nam hiermee revanche op Krajicek, nadat ze vorige week in de finale van de Open van Canada werd veslagen (4-6; 6-4, 6-4). Het is de eerste verloren finale van Michaela Krajicek in het juniorencircuit dit jaar. De Nederlandse speelde 15 toernooien voor de US Open en verloor zes keer in de halve finales. De andere negen toernooien won ze.

Kirsten Flipkens eindigt sterk dit jaar. Op 10 januari wordt ze 18 en ze speelt ook al in het profcircuit. Samen met Elke Clijsters is Kirsten Flipkens titelhoudster in het dubbelspel op de US Open. Dit jaar moest ze die titel samen met Krajicek verdedigen, maar de regen zorgde ervoor dat men het dubbeltoernooi bij de junioren moest aflasten.

.

Nu in het nieuws