Dode en gewonden bij bomexplosies in Kathmandu

Print
Bij een reeks bomaanslagen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is maandag een 10-jarige jongen omgekomen en zijn zeven mensen gewond geraakt, heeft de politie bekendgemaakt. De explosies deden zich voor bij vijf regeringsgebouwen en een politiebureau. Maoïstische rebellen, die zich onlangs hebben teruggetrokken uit vredesbesprekingen met de regering, worden verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen.
De rebellen, die zelden de verantwoordelijkheid opeisen voor aanslagen, zouden zondag ook een journalist van het staatspersbureau Rastriya Samachar Samiti hebben vermoord. De journalist Gyanendra Khadka werd gevonden bij de school waar hij lesgaf, met gebonden handen en doorgesneden keel. Voorts werden zondag bij verschillende confrontaties tussen de rebellen en het leger zeker tien rebellen, drie soldaten en een agent gedood, meldde Radio Nepal.

De rebellen, die van Nepal een communistische staat willen maken, trokken zich eind augustus terug uit de vredesbesprekingen omdat zij geen overeenstemming konden bereiken met de regering over het bestuur van het land. Een wapenstilstand kwam daarmee na zeven maanden ten einde.

.

Nu in het nieuws