Israëlische raketaanval op huis Hamas-lid in Gazastrook

Print
Israëlische gevechtshelikopters hebben zondagavond in het zuidelijk deel van de Gazastrook een raketaanval uitgevoerd op het huis van een Hamas-aanhanger. Zeker elf mensen, onder wie drie kinderen, raakten gewond, meldden ooggetuigen en hulpverleners. Het getroffen huis, dat in het vluchtelingenkamp Khan Younis staat, is het eigendom van Abdel Salam Abu Musa, een lid van de militaire tak van de radicale Hamas-beweging. Volgens ooggetuigen kon hij net op tijd wegkomen. Het Israëlische leger zegt dat het huis in gebruik was als opslagplaats voor explosieven.
Het Israëlische leger heeft na een zelfmoordaanslag op 19 augustus in Jeruzalem, waarbij 22 doden vielen, in totaal acht aanvallen uitgevoerd op leden van radicale Palestijnse groepen. Daarbij kwamen twaalf extremisten en vijf omstanders om. Zaterdag beschoot het leger een huis in Gaza-stad waar een aantal leiders van de Hamas bijeen was. Sjeik Ahmed Yassin, de geestelijk leider van de Hamas, raakte daarbij licht gewond. Hamas-leden hebben wraak gezworen.

In de Gazastrook werd zondag voorts nog een Palestijn doodgeschoten toen deze het vuur opende op een legerpost in het grensgebied met Israël. De Palestijn had een Israëlisch legeruniform aan en was uitgerust met een semi-automatisch geweer, munitie en handgranaten, aldus een bekendmaking van het leger.

.

Nu in het nieuws