Rudi Völler: "Dit is smeerlapperij"

Print
Vice-wereldkampioen Duitsland kwam zaterdag in IJsland niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Na de partij kwam het tot een fikse rel tussen bondscoach Rudi Völler en de Duitse televisie. Völler schold de journalist Gerhard Delling en criticus Günter Netzer de huid vol.
 
Toegegeven, wedstrijdanalist Günter Netzer was niet mals voor de Mannschaft en had het over een “nieuw dieptepunt. Als ik Kehl hoor spreken over de sterke punten van IJsland, breekt mijn klomp. Zoiets gaat er bij mij niet in”,aldus de wereldkampioen van 1974.
 
Kritiek die er bij de Duitse bondscoach ook niet in ging. Zijn ogen schoten vuur, hij had zichzelf niet meer in de hand.
 
“De manier waarop hier bericht wordt,is fundamenteel fout.Dit is smeerlapperij. So’n Scheiss! De heer Delling wil meer entertainment. Wel, dat hij dan ‘Wedden dat...’ gaat presenteren. Geef me eens één reden waarom wij IJsland met 5-0 zouden moeten wegspelen. Het wordt hoog tijd dat jullie die arrogante houding laten varen.Ik ben het zat.Wat voor een Scheiss heeft Netzer vroeger gebracht? Voetballen vanuit stilstand, dat was het. Dan is het al te makkelijk om ons door de stront te halen.”
 
Netzer, zichtbaar aangedaan, reageerde bitsig:“Wij hebben vroeger natuurlijk ook slechte matchen gespeeld.Maar nooit zoveel na mekaar,als nu gebeurt onder Völler. Rudi mag blij zijn dat hij er op de tv het laatste jaar zo goedkoop vanaf is gekomen.” Een regelrechte provocatie in de ogen van de bondscoach.Die zich vervolgens helemaal verlaagde tot een potje toogpraat.
 
“Die goeie matchen van Netzer moeten dan toch hebben plaatsgevonden voor de Tweede Wereldoorlog. Dit neem ik niet. Ik heet niet Erich Ribbeck of Berti Vogts.Die mensen lieten zich alles welgevallen.Wel, ik niet. Ik kleef niet aan de stoel waarop ik zit.Dat is het mij allemaal niet waard.De kritiek van Netzer enerveert me al langer. Die verhaaltjes over hoe geweldig het vroeger allemaal was, pik ik niet meer.”
 
Enkele dagen voor de cruciale kwalificatiematch tegen Schotland kwamen die woorden van Völler wel erg ongelegen. De Duitse televisie gaf alvast aan deze week haar kritiek niet te matigen. Het belooft overmorgen in Dortmund een warm avondje te worden.Entertainment gegarandeerd.

.

Nu in het nieuws