Fransman Emmanuel Petit niet langer international

Print
Emmanuel Petit, de Franse middenvelder van het Engelse Chelsea, heeft maandag aangekondigd dat hij niet langer wil aantreden als international. De 32-jarige Petit speelde 63 keer voor Frankrijk en werd in 1998 wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen. Petit, die vier maanden buiten strijd was, heeft pas de competitie hervat bij Chelsea. Hij meent dat hij nog altijd het niveau heeft om op internationaal niveau te spelen, maar kan het niet echt vinden met bondscoach Jacques Santini.
"Fysiek heb ik nog steeds mijn plaats in de Franse ploeg of op zijn minst in de selectie. Daar twijfel ik geen seconde aan", aldus Petit in een interview met de krant l'Equipe. Ik heb echter het gevoel dat Santini niet de juiste man op de juiste plaats is. Sinds mijn operatie (op 15 mei) hebben we nauwelijks nog contact gehad met elkaar. De zeldzame keren dat ik met hem sprak, had ik nooit de indruk dat hij eerlijk met me was."

"Santini durft zijn verantwoordelijkheid niet te nemen. Hij laat de zaken op zijn beloop. Door zelf een beslissing te nemen, bewijs ik hem eigenlijk een dienst", aldus een bittere Petit. Petit, die op 15 augustus 1990 tegen Polen debuteerde bij "Les Bleus", scoorde in de WK-finale van 1998 tegen Brazilië (3-0) het derde doelpunt. Zijn laatste wedstrijd is die van 12 februari tegen Tsjechië, toen Frankrijk met 2-0 verloor.

.

Nu in het nieuws