Franky Van der Elst: "Ik loop ambetant rond"

Zaterdag waren Franky Van der Elst en Willy Wellens zo goed als zeker de nieuwe trainers van het Oostenrijkse Sturm Graz, gisterenochtend blies Van der Elst zelf de hele zaak af. “Om familiale redenen”, aldus de ex-trainer van Germinal Beerschot, die in Nice met de Graz-voorzitter had onderhandeld.“ En ik moet toegeven: ik loop nu wat ambetant rond.”

ghouben

Zaterdag was je nog zo enthousiast.

Van der Elst: “Maar in dat enthousiasme vergat ik een paar dingen. Bijvoorbeeld dat ik iedereen hier thuis zou moeten achterlaten. En dat ik heel bruusk mijn koffers zou moeten pakken. En dat ik ergens terechtkom waar ik, op Filip De Wilde na, niemand van de ploeg ken. Ik heb vanochtend (gisteren, zondag) die voorzitter teruggebeld met de melding dat ik het niet deed. Dat was het minste wat ik kon doen. Die mens had zich verplaatst tot Nice en had uren voor me uitgetrokken.”

Was het financieel niet de moeite waard?

“Het was een goed voorstel. Ik mocht gaan met Willy Wellens en was zeer vereerd met de interesse. Mein Deutsch war auch kein Problem. Ik had het gevoel dat het goed zat, dat ook de club wilde. Maar ik besloot dus te wachten tot er eventueel een Belgische club komt. Ik besef dat dit consequenties heeft, dat ik weer wat langer thuis zit.”

Dus is het buitenland toch te vroeg?

“Ik wacht, ja. Ik word soms wel nerveus, maar ik heb geduld. Af en toe moet je nee kunnen zeggen. Ik heb de indruk dat ik mijn ei beter kwijt kan in België. Ik wil hier liever ervaring opdoen en dan vertrekken. Maar laat dit duidelijk zijn: ik wil nog trainer worden.”

Desnoods bij een minder ambitieuze tweedeklasser?

“Dat nog niet. Ik ben nog niet hopeloos, he. Ik kan me wel bezighouden. Misschien komt er een moment waarop er brood op de plank moet. Nu kunnen we nog effe voort.”

Nu in het nieuws