Zénobe Grammestraat mogelijk vruchtbaarste in Antwerpen

Print
Sedert 2000 werden in de Zénobe Grammestraat in Antwerpen 17 kinderen geboren. Vier bewoonsters zijn momenteel zwanger. Volgens Mickey Verheyen moet haar straat met slechts 54 huizen wel de vruchtbaarste van heel Antwerpen zijn. Over de verklaring voor deze babyboom liggen de meningen wel uiteen.
 
Drie jaar geleden ging Mickey Verheyen met een groot geboortekaartje rond in de straat voor een kindje bij de buren.“Ik liet de buren en de kinderen tekenen. Dat was zo plezant dat ik het bij elke geboorte herhaalde, maar de geboortes begonnen elkaar steeds sneller op te volgen. Ik ben toen de kinderen gaan tellen.”
 
Het eindresultaat deed zelfs Mickey even schrikken. In drie jaar werden er maar liefst 17 kinderen geboren. En daar komen binnenkort nog enkele baby’s bij, want vier buurvrouwen zijn zwanger. De bewoners malen er niet om dat er hier en daar babygeschreeuw weerklinkt uit de huizen.
 
“Het enthousiasme in de straat is groot”, zegt Mickey. “De kinderen zijn allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd. De jonge moeders wisselen hun ervaringen uit. De kinderen zijn hét gespreksonderwerp van de straat geworden. Vanaf volgend jaar willen we ook beginnen met een speelstraat.”
 
Over de oorzaak voor deze babyboom zijn de bewoners het niet eens.“Enkele jaren geleden stonden hier zeven huizen leeg. Zes zijn ondertussen bewoond door jonge mensen. En die beginnen natuurlijk aan kindjes”, klinkt het bij een bewoner. Maar enkele buren menen dat Mickey zelf achter de hoge vruchtbaarheid in de straat zit.
 
“Ik geef geregeld boomwandelingen en op één wandeling vertelde ik dat de vrucht van de paardekastanje de vruchtbaarheid verhoogt.De buren denken nu dat ik in het geniep de vruchten in hun brievenbus ben gaan steken.”
 
De bewoners hopen nu als vruchtbaarste straat van Antwerpen in het Book of Records te worden opgenomen. Dat is een initiatief van de winkeliersvereniging van de Statie- en Driekoningenstraat in Berchem. De 17 kinderen en 4 zwangere buurvrouwen worden op zondag 14 september in het cultureel centrum van Berchem gefotografeerd.

.

Nu in het nieuws