Johan Bijttebier rekent op radicaal Agalev-congres

Print
Agalev-gemeenteraadslid Johan Bijttebier gaat als onafhankelijke in de gemeenteraad zitten als de conclusies van het nationaal Agalevcongres niet aan zijn verwachtingen voldoen. “Als we ons niet inhoudelijk vernieuwen, gaan de mensen ons niet meer willen”, zegt Bijttebier.
 
Het gemeenteraadslid legt zich neer bij de oplossing van de crisis binnen Agalev-Antwerpen. Hij had nochtans aangedrongen op het ontslag van schepen Chantal Pauwels. Bijttebier moest het onderspit delven, maar zegt de nieuwe start te steunen. Hij koppelt zijn toekomst binnen de fractie wel aan het nationaal Agalev-congres in het najaar.
 
“Daar hoop ik een inhoudelijke vernieuwing te zien. Agalev moet zich profileren als een ecologische stadspartij met ruimtelijke ordening als belangrijkste strijdpunt. De milieuproblemen moeten in een nieuwe context worden geplaatst. Het heeft weinig zin om voor meer fietspaden te pleiten, want dat hebben de andere partijen al overgenomen. Daarnaast is er een radicalisering nodig. Jong Agalev moet nauwere banden smeden met de andersglobalisten.”
 
Als dat niet lukt, moeten de groenen volgens Bijttebier kiezen voor een kartel of voor de vorming van één progressieve partij. “Met deze checklist ga ik naar het congres van Agalev”, zegt Bijttebier.“Als ik ervaar dat de partij niet langer beantwoordt aan mijn visie, ga ik als onafhankelijke in de gemeenteraad zitten.”

.

Nu in het nieuws