Emile Mpenza: "Trainingen bij Schalke waren slecht"

Het is nu officieel: Emile Mpenza tekende zaterdag een contract van drie jaar bij Standard.“Wat ben ik gelukkig dat ik weg ben uit Schalke”, aldus Emile.“Er wacht mij een ongelooflijke uitdaging. Standard moet mijn carrière een nieuw elan geven. Mijn broer Mbo is mijn grote voorbeeld. Hij gaf zijn avontuur bij Galatasaray op om te herbeginnen bij Moeskroen. Zijn beloning bleef niet uit, hij is weer titularis bij de nationale ploeg.”

ghouben

Vrijdag haalde Schalke-manager Assauer uit naar Emile, de spits zelf liet zich evenmin onbetuigd. “Neem nu de trainingen. Ik moet trainen op mijn snelheid en explosiviteit en op afwerken op doel. In Schalke gebeurde dat niet. De trainingen lagen me niet. Ook daardoor geraakte ik zo vaak geblesseerd. Nu ik me weer ga thuis voelen, zullen ook de fysieke ongemakken verdwijnen.”

Vooral sinds het vertrek van Marc Wilmots uit Gelsenkirchen liep het mis met Mpenza.“Ik zat ver van mijn familie, ik had het moeilijk met mijn Duits, Marc was mijn vertrouwenspersoon. Toen hij vertrok, werd de druk op mijn schouders enorm.”

Vastgoed

Jobs in de regio