Passagiers geblokkeerd bij bomalarm in Dover

Vrijdagavond zijn in de haven van Dover, in het zuidoosten van Groot-Brittannië, drie mannen aangehouden op verdenking van terroristische activiteiten nadat in hun wagen een verdacht pakket werd aangetroffen. Het voorval heeft een tijd de haven van Dover stilgelegd waardoor duizenden passagiers geblokkeerd zaten.

Belga

Om 19.21 uur lokale tijd werd een voertuig onderschept op een kaai van de haven. In de wagen werd een verdacht pakket aangetroffen en de ontmijningsdienst werd opgeroepen. Drie mannen werden aangehouden door de politie van Kent en in verdenking gesteld van terroristische activiteiten. Omdat er een afbakening werd geplaatst van 400 meter rond het verdachte voertuig werd de haven van Dover noodgedwongen lamgelegd. Duizenden passagiers kwamen zo in de nacht van vrijdag op zaterdag vast te zitten in de ferry's.

Meer dan 1.800 passagiers op drie ferry's waren verplicht voor anker te gaan liggen buiten Dover. Twee andere ferry's zagen zich verplicht rechtsomkeer te maken naar de haven van Calais in het noorden van Frankrijk.