Lance Armstrong slaat terug

Print
Lance Armstrong (US Postal) heeft maandag de vijftiende rit in de Ronde van Frankrijk, een bergrit van Bagnères-de-Bigorre naar Luz Ardiden (159 km), gewonnen. Hij had aan de meet 40 seconden voorsprong op de Spanjaard Iban Mayo. De Duitser Jan Ullrich was derde. Vinokourov, de derde in de stand, verloor 2:07 op Armstrong.
Met zijn eerste individuele ritzege in deze Tour verstevigde Armstrong zijn leidersplaats. Hij heeft nu 1 minuut en zeven seconden voorsprong op Ullrich. Vinokourov blijft derde op 2:45.
Armstrong nam zo weerwraak op de concurrenten, die hem de voorbije dagen het leven zo zuur gemaakt hadden. Ullrich had zijn achterstand in drie schijfjes en met een verbluffende tijdritzege teruggebracht tot 15 seconden. Alexandre Vinokourov was in twee keer tot op minder dan 20 seconden van de viervoudige Tourwinnaar gekomen. Wie dacht dat Armstrong klaar was voor het genadeschot, moest zijn mening maandag op de top van Luz Ardiden herzien. Zelfs een valpartij en een bijna-valpartij konden hem er niet van weerhouden om zijn rivalen opnieuw op achterstand te zetten. Al moet het gezegd dat die rivalen hun sportiviteit bewaarden, toen de geletruidrager ten val gekomen was nadat hij met zijn rem achter het lint van een etenszakje was blijven hangen.

Amrstrong heeft deze boeiende Tour een keerpunt bezorgd, maar gedaan is het zeker niet. Een achterstand van 1:07 blijft voor Ullrich speelbaar in de tijdrit van zaterdag richting Nantes.
Nu in het nieuws