Overname Canal+: akkoord tussen Telenet en Interkabel

Print
De akkoorden over de overname van Canal+ Benelux, dat momenteel nog eigendom is van het noodlijdende Franse mediaconcern Vivendi, zijn bijna helemaal rond. Het komt tot een splitsing van de betaalzender. Langs Vlaamse kant is er intussen zo goed als een akkoord tussen Telenet en Interkabel, de koepel van zuivere intercommunales, voor de verwerving van Canal+ Vlaanderen.
Canal+ Benelux (opgesplitst in Canal+ Vlaanderen, Canal+ Belgique en Canal+ Nederland) staat al een jaar te koop. Vivendi, dat de verlieslatende betaalzender van de hand wil doen als onderdeel van de schuldafbouw, wil Canal+ Benelux als een entiteit verkopen. Om Vivendi ter wille te zijn, zitten een aantal partners uit België en Nederland samen om tot een akkoord te komen, zei Pierre D'Haeseleer van Déficom, de Brusselse beursgenoteerde mediagroep. "Van een consortium tussen die bedrijven is geen sprake. We voeren samen onderhandelingen, maar het is de bedoeling om het bedrijf later op te splitsen", aldus D'Haeseleer.
Canal+ Vlaanderen zal in handen komen van Telenet en Interkabel. Eddy Beyltjens, de woordvoerder van Interkabel, bevestigde dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn en dat "de beslissing zo goed als formeel" genomen is dat de twee partijen de Vlaamse tak van de betaalzender overnemen. Een overnameprijs wou Beyltjens niet kwijt. Over het sociale luik wordt er momenteel nog steeds onderhandeld, "maar het spreekt voor zich dat we beroep zullen blijven doen op het personeel van Canal+ dat al jaren ervaring heeft", aldus de woordvoerder.

De twee partijen gaan meer dan waarschijnlijk de programma-afdeling niet behouden. Ook daarover lopen nog onderhandelingen. Onder meer de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, de moederholding van VTM en KanaalTwee) wordt genoemd als kandidaat. Hoe de vennootschap tussen Telenet en Interkabel er zal uitzien, is ook nog geen uitgemaakte zaak, aldus Beyltjens.
MEEST RECENT