Tele-Onthaal krijgt meeste vragen over relaties en gezondheid

Print
In ruim een vijfde van de telefoontjes naar de Vlaamse Tele-Onthaaldiensten gaat het gesprek over relaties. Gezondheid wordt besproken in bijna één gesprek op vijf. Vooral vrouwen bellen al eens naar Tele-Onthaal. Dat blijkt uit het jaarverslag 2002 van de Federatie van Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen (FTO).
In 2002 ontving Tele-Onthaal 119.895 telefoontjes, zo'n 329 oproepen per dag. Dat zijn er 5 pct minder dan in 2001. De meeste gesprekken (20,7 pct) gingen over de relatie met de partner. Maar velen bellen ook met vragen over hun gezondheid (18,7 pct).
Andere prangende problemen waarmee men vaak naar Tele-Onthaal stapt, houden verband met eenzaamheid, seksualiteit en het gezin. Vrouwen bellen meer dan dubbel zo vaak naar Tele-Onthaal dan mannen. Slechts 32 pct van de oproepen komt van mannen. Bij vrouwen is dat 68 pct. Meer dan de helft (57 pct) van de telefoontjes die binnenlopen, komt van mensen tussen 25 en 50 jaar oud. En vooral mensen die alleen wonen, bellen naar Tele-Onthaal. Zij zijn goed voor 47,4 pct van de oproepen. Gehuwden bellen steeds minder naar de dienst, zo blijkt.

In 2002 deden enkele televisieprogramma's ook een beroep op Tele-Onthaal om de kijkers na afloop van het programma op te vangen, vooral dan als de uitzending aangrijpende thema's als zelfdoding en seksueel geweld behandelde. In totaal werd er na dergelijke uitzendingen 280 keer een beroep gedaan op Tele-Onthaal, meestal onmiddellijk na het programma of de dag nadien.
MEEST RECENT