Rivaal doodt gemeenteraadslid in stadhuis New York

Print
Woensdag werd tijdens een zitting van de gemeenteraad in het stadhuis van New York een gemeenteraadslid neergeschoten door een politiek rivaal die op zijn beurt werd doodgeschoten door een politieagent, zei Michael Bloomberg, de burgemeester van New York.
Het drama vond plaats in de galerij rond de zaal, bij het begin van een zitting van de gemeenteraad, iets na 14.00 uur lokale tijd. Volgens meerdere gemeenteraadsleden die getuige waren van het drama heeft de dader een half dozijn kogels afgeschoten naar James Davis, 41 jaar.
De twee mannen arriveerden samen op het stadhuis terwijl ze discussieerden. Vervolgens zijn ze samen naar boven gegaan in de tribune. De dader, Othniel Askew, had vroeger reeds formulieren ingevuld om op te komen tegen James Davis bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de burgemeester zijn de twee mannen niet langs de veiligheid gepasseerd toen ze het stadhuis binnenkwamen. Askew was aanwezig op uitnodiging van Davis, wat het falen van de veiligheidscontrole verklaart. De veiligheidscontrole was nochtans verscherpt na de aanslagen van elf september 2001.
MEEST RECENT