Oorlogsheldin Jessica Lynch gedecoreerd

Print
Jessica Lynch, de jonge vrouwelijke Amerikaanse soldaat die in Irak gewond werd, gevangengenomen en bevrijd, heeft maandag haar militaire decoraties ontvangen, meldde het militaire centrum waar ze wordt verzorgd. Jessica Lynch, 19 jaar, viel op 23 maart samen met haar kameraden in een hinderlaag in het zuiden van Irak. Ze kreeg verschillende militaire decoraties waaronder de 'Bronze Star', het 'Purple Heart' (voor oorlogsverwondingen) en deze voor krijgsgevangene.
De ceremonie vond plaats in het militaire medisch centrum Walter Reed in Washington. De hinderlaag op 23 maart vond plaats nabij Nassiriyah, in het zuiden van Irak. Elf militairen vonden de dood en zes anderen, onder wie Jessica Lynch, werden gevangengenomen. Het incident was het ergste voor het Amerikaanse leger tijdens de oorlog in Irak. Volgens een recent rapport wordt de eerste versie van het incident tegengesproken.
Jessica Lynch zou niet heldhaftig gevochten hebben totdat ze werd neergeschoten maar zou haar verwondingen hebben opgelopen toen het voertuig waarin ze poogde te ontkomen met grote snelheid op een ander voertuig botste. Jessica Lynch overleefde de crash en werd gevangengenomen.
Nu in het nieuws