"Amerikaanse auto's betrouwbaarder dan Europese"

Print
Amerikaanse auto's zijn meer betrouwbaar dan de Europese modellen. Maar op lange termijn is de kwaliteit van de Japanse merken niet te verslaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het consulting- en peilingsbureau JD Power & Associates.
 
Het bureau ondervroeg meer dan 55.000 eigenaars van nieuwe wagens uit het bouwjaar 2000 over de problemen die ze de voorbije drie jaar ondervonden. In totaal werden 147 soorten specifieke problemen onderzocht.
 
Uit de studie van JD Power & Associates blijkt dat er meer klachten kwamen over sommige Europese wagens, vooral over Mercedes-Benz. "Traditiegetrouw zijn de Japanse en Europese wagens het meest betrouwbaar", zo benadrukt Joe Ivers van JD Power & Associates. "Dit geldt nog altijd voor autoconstructeurs als Toyota en Honda, maar niet meer voor een groot aantal Europese merken. Porsche, Jaguar, Saab en BMW scoren ver onder het gemiddelde. Verscheidene andere merken worden gekocht op basis van een reputatie -kwaliteit op lange termijn- die ze niet meer kunnen waarmaken".
 
Naast Mercedes scoren ook de merken Audi en Volvo slechter dan het gemiddelde van de bestudeerde wagens.
MEEST RECENT