Japanner wint voor derde keer op rij kampioenschap hotdog-eten

Een hattrick in het hotdog-eten, niemand deed het de iele Japanner Takeru 'Tsunami' Kobayashi ooit voor. Voor het derde jaar op rij verpletterde de kleine man de zwaarlijvige tegenstand door in twaalf minuten tijd 44 en een halve hotdog - met broodje - naar binnen te werken.

Kobayashi wordt inmiddels al de Michael Jordan van het worstjeseten genoemd. Op de jaarlijkse wedstrijd die door hotdog-fabrikant Nathan's Famous sinds 1916 traditioneel op 4 juli (onafhankelijkheidsdag) in New York wordt gehouden schoof hij elke zestien seconden een hotdog naar binnen.

De Amerikaanse dikkerds die de strijd met de 65 kilo wegende Kobayashi aangingen, waren eigenlijk geen partij. De 189 kilo zware Ed 'Cookie' Jarvis werd tweede, op een respectabele 'afstand' van maar liefst veertien hotdogs, toch nog goed voor een Amerikaans record. Het op en top Amerikaanse evenement lijkt bovendien niet weggelegd voor de mastodonten, aangezien zes van de afgelopen zeven edities gewonnen werd door een Japanner. De eerste vrouw, Sonya Thomas, werd vierde en verorberde 25 hotdogs.

Ondanks zijn ruime overwinning was Kobayashi niet zo tevreden over zijn optreden. Hij slaagde er niet in om zijn record uit 2001 van 50 en een halve hotdog te verbeteren. "Ik ben teleurgesteld dat ik het record niet gebroken heb, daar kwam ik immers voor", aldus Kobayashi, die dit jaar zijn eerste nederlaag opliep in een eetwedstrijd tegen een Kodiak beer. George Shea, woordvoerder van de organisatie, sprak toch lovende woorden over de Japanner: "Dit is een atleet die, vergeleken met de rest van het deelnemersveld, nog steeds op eenzame hoogte staat."

Nu in het nieuws