Gevangenis Dendermonde: ontsnapte nog altijd spoorloos

Print
Vrijdagavond zijn twee Georgiërs ontsnapt uit de gevangenis van Dendermonde. Dat heeft het parket van Dendermonde bevestigd. Beiden maakten deel uit van een dievenbende, die zich had toegelegd op diefstallen in warenhuisketen Carrefour en winkels van de Photo Hall-keten. Een van de twee was zaterdagmorgen nog altijd spoorloos.
De twee gangsters wisten tijdens de avondwandeling vrijdag rond 17.30u. te ontsnappen uit de gevangenis van Dendermonde. Volgens het parket hadden ze lakens over de gevangenismuur gegooid, die aan de glasscherven bleven haken. Daarop zijn ze over het dak van een aanpalend gebouw van de federale politie gerend. Eén van de twee, Melazze, sprong in een vijver vlakbij en kon worden ingerekend door de politie. Van de tweede is nog altijd geen spoor, ondanks zoekacties met helikopter, speurhonden en versterking vanuit Brussel.

Het is al de tweede keer in één week dat er een crimineel ontsnapt uit de handen van het gerecht. Eerder kon een Griekse autozwendelaar in Aalst ontsnappen. Het Georgische tweetal was maandag pas veroordeeld voor inbraken in een twintigtal winkels: de een kreeg een celstraf van 40 maanden, de andere kreeg 4 jaar.
Nu in het nieuws