Formatieberaad: vergadering in beperkt comité van start

Print
De regeringsonderhandelingen in beperkt comité tussen de liberalen, de socialisten en Spirit zijn uiteindelijk kort na 17 uur herbegonnen in de Lambermont, de ambtswoning van de premier.
Verhofstadt legde in de namiddag aan de PS een herwerkte versie van de nota voor die hij zaterdag op tafel had gelegd. Volgens de Franstalige socialisten beantwoordt die herwerkte versie beter aan de verwachtingen van de PS en wordt ze beschouwd als een basis om de discussie voort te zetten, zo verluidt.
Na het bilateraal contact tussen formateur Verhofstadt en PS-voorzitter Elio Di Rupo had die laatste de Lambermont verlaten. Hij daagde pas omstreeks 17 uur weer op. Het beperkt comité van de formateur en de delegatieleiders was daardoor volledig om de onderhandelingen weer te kunnen aanvatten. De discussies kunnen lang duren.
Intussen laat VLD-onderhandelaar Patrick Dewael weten dat er snel knopen moeten worden doorgehakt. Als de politieke wil er is om een regering te vormen, moet dat dit weekeinde duidelijk worden, aldus Dewael.
MEEST RECENT