Ontsnapte gangster hangt tien jaar gevangenis boven hoofd

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag tien jaar cel geëist voor een ontsnappingsgevaarlijke gangster. De man wordt ervan verdacht samen met enkele kompanen op 30 april 2001 een uiterst brutale overval gepleegd te hebben op de bankbedienden van een KBC-kantoor in de Diepestraat.

ghouben

Dat Mouhad B.A. geen brave jongen is, is al langer geweten. In oktober 2000 werd hij door het hof van beroep in Burssel veroordeeld tot zes jaar cel voor een hold-up op een bank.Net op de dag van die veroordeling wist Mouhad te ontsnappen uit de gevangenis. Zestien maanden lang was hij voortvluchtig.Tot hij zichzelf op 19 februari 2002 opnieuw ging aanmelden.

Maar in tussentijd pleegde hij wel een hondsbrutale overval op een KBC in de Diepestraat, zo meent het OM. Mouhad zou er samen met een handvol kompanen via de brandladder de bank zijn binnengedrongen. De aanwezige bedienden kregen enkele rake klappen op hun hoofd. Daarna kon de bende de hand leggen op de inhoud van de zopas gevulde bankautomaat: bijna 60.000 euro.

Na de overval pleegde de bende nog een carjacking in de Duinstraat. Ze gingen aan de haal met een VW Polo van een oudere man. Die mocht zijn voertuig een half uurtje later alweer gaan ophalen, nadat het was teruggevonden in de Zetternamstraat.

Het DNA-profiel van Mouhad werd teruggevonden op de jas van het slachtoffer van de carjacking. Dat deed de boef uiteindelijk de das om.Volgens de procureur is het duidelijk dat Mouhad bij de overval en de carjacking betrokken was. Zijn kompanen konden nooit aangetroffen worden.

Mouhad schreeuwt intussen zijn onschuld uit. Of hij binnenkort de geëiste tien jaar cel krijgt, wordt eind juni duidelijk.