Kournikova geeft forfait voor Birmingham en Eastbourne

Print
De Russische Anna Kournikova stelde maandag heel wat Engelse tennisfans teleur door zich terug te trekken uit het WTA-toernooi van Birmingham. De publiekslieveling heeft nog steeds last van een hardnekkige rugblessure. Ook aan het toernooi in Eastbourne, dat volgende week maandag van start gaat, zal ze niet kunnen deelnemen en of de Russin over twee weken in Wimbledon wel zal kunnen aantreden is erg twijfelachtig.
Kournikova trainde maandag nog op het gras van Birmingham. Maar na 45 minuten zette ze ze zich in tranen neer naast haar Amerikaanse coach Harold Solomon, die haar zwaar moest intapen. Ze zag zag zich genoodzaakt de organisatoren te verwittigen dat ze niet speelklaar is.

"Jammer genoeg moet ik wegens een aanhoudende rugpijn ter hoogte van de lendenen afzeggen voor de toernooien van Birmingham en Eastbourne.", meldt Kournikova ook op haar officiële website. "Het is hetzelfde probleem dat ik had na het Australian Open. Ook op andere plaatsen heb ik last, maar nu blijkt dat alle problemen voortvloeien uit mijn rugblessure. De dokters zeggen me dat het om een chronische blessure gaat en adviseerden me deze week niet te spelen. Hoe mijn programma er daarna zal uitzien is nog onduidelijk."

De zaterdag 22 jaar geworden tennisbabe stond ooit achtste op de wereldranglijst, maar zakte na veel blessureleed terug tot de 77e stek. In Wimbledon bereikte ze haar beste resultaat ooit in een Grand Slam-toernooi. Ze stond er in 1997 in de halve finales. "Ik ben er echt kapot van dat ik niet kan spelen, zeker nu in Engeland de toernooien op gras, mijn favoriete ondergrond, op het programma staan. Ik kwam donderdag in Londen aan en trainde er tweemaal per dag in de Roehampton Club. Zondag en maandag ging ik naar Birmingham om er ter plaatse te trainen. Forfait geven was dus wel het laatste wat ik wou doen, maar ik kan niet anders."

Kournikova was op 9 april het laatst aan de slag in een WTA-toernooi. In Charleston moest ze toen in de eerste ronde wegens een dijblessure opgeven tegen de Spaanse Conchita Martinez. Door blessures kwam Kournikova dit jaar nauwelijks in actie. Ze speelde amper tien wedstrijden in het WTA-circuit, waarvan ze er slechts een kon winnen.

De Russin is dankzij allerhande lucratieve publiciteitscontracten nog steeds de meest verdienende tennisster in het circuit, maar is nog altijd op zoek naar een eerste WTA-titel in het enkelspel.
Nu in het nieuws