Muzikale komedie "Hairspray" grote winnaar op 57ste Tony Awards

Print
De rock-musical "Hairspray" heeft zondagavond acht Tony Awards in de wacht gesleept, de 'Oscars van Broadway'. De adaptatie van de gelijknamige film van John Waters, won onder meer de prijs van de beste muzikale komedie, en die van de beste acteur en beste actrice in een muzikale komedie: Harvey Fierstein en Marissa Jaret Winokur.
Fierstein, die in "Hairspray" een travestierol speelt, zei: "Ik ben blij dat het geen schoonheidswedstrijd was". Hij haalde het in de categorie beste acteur van favoriet Antonio Banderas, de filmacteur die zijn eerste Broadway-rol speelde in de muzikale komedie "Nine". "Take me out", een theaterproductie die vertelt over de 'coming out' van een homoseksuele baseballspeler, won de prijs voor het beste drama en de beste regie voor Joe Mantello. Het autobiografische toneelstuk van Eugene O'Neill uit 1965 "Long Day's Journey into Night" leverde de Britse actrice Vanessa Redgrave haar eerste Tony voor beste actrice op.

De uitreiking van de 57ste Tony's bekronen een seizoen 2002-2003 dat het eerste "vette" was na een "magere" periode sedert de aanslagen van 11 september 2001. Vergeleken met het vorige seizoen gingen de ontvangsten met 12 procent omhoog, niettegenstaande een lichte daling van het bezoek, aldus de League of American Theaters and Producers.
Nu in het nieuws