"De druk ligt niet bij ons, wel bij Serena"

Print
Het plannetje dat Justine Henin uitbroedt, is grotendeels het product van de expertise van haar coach Carlos Rodriguez.“Serena Williams houdt niet van kadansschommelingen. Justine moet dus variatie in haar slagen leggen. Ik heb haar ook op het hart gedrukt om niet mee te gaan in het ritme - het om ter hardst slaan - dat Williams graag aan de tegenstander oplegt. Doe je dat wel, dan ben je kansloos.”
 
Op vlak van service moet Justine volgende stelregel huldigen: mik naar het lichaam! Zoveel mogelijk naar het midden en niet naar de hoeken, want dan is Serena levensgevaarlijk.Ze kan namelijk heel gevat en onhoudbaar retourneren. Dat wapen moet onschadelijk worden gemaakt. Volgens Rodriguez is het een teken van zwakte dat Serena haar nederlaag tegen Justine in Charleston toeschrijft aan een soort wanprestatie.
 
“ Door dat verhaaltje om de haverklap op te dissen, bewijst ze dat ze niet op haar gemak is.” Tot slot:“Justine moet veel lef tonen, vooral in de aanvangsfase. Ze moet geen gevecht aangaan, maar geraffineerd tennissen, zoals zij dat kan. En wat vooral in haar voordeel speelt: de druk ligt in het kamp van Williams, al moet ik wel toegeven dat Serena waarschijnlijk niets aan het toeval zal overlaten. Het verrassingseffect van Charlton is verdwenen.Ze zal er van de eerste opslag willen invliegen.”
Nu in het nieuws