Honderden oproepen voor wateroverlast in Vlaams-Brabant

Print
Brandweerkorpsen in Vlaams-Brabant hebben zondagmiddag na een felle stortbui honderden hulpoproepen ontvangen wegens wateroverlast. Vele wegen en kelders liepen onder omdat de riolen het water niet meer konden slikken. Op één uitzondering na - het Leonardkruispunt aan de Brusselse ring - moesten nergens wegen worden afgesloten. De problemen waren rond 13.30 uur bijna overal alweer zo goed als opgelost.
De brandweer van Scherpenheuvel-Zichem ontving een 100-tal oproepen. Vooral een aantal laaggelegen straten in het centrum van Scherpenheuvel hadden te kampen met wateroverlast. Naast vele kelders liep in enkele woningen aan de Nihoulstraat ook de gelijkvloerse verdieping onder water. Dat was ook het geval met een winkel in de Diestsestraat in Scherpenheuvel.
In het aanpalende Diest en Aarschot waren er respectievelijk 25 en 15 oproepen vooral voor ondergelopen straten en kelders. De steenweg tussen Leuven en Diest liep zowel in Lubbeek als Bekkevoort onder water.

In de streek van Overijse ontstond er als gevolg van een blikseminslag brand in een woning aan de Pachthofweg in Moorsel (Tervuren). De spuitgasten waren er rond 13.30 uur nog steeds ter plaatse. De brandweer van Overijse ontving in totaal zo'n 50 oproepen voor ondergelopen kelders in Tervuren, Hoeilaart en Overijse. Rond 12.30 uur moest het Leonardkruispunt op de Brusselse ring worden afgesloten omdat de riolen het water niet konden slikken. De brandweer maakt zich sterk dat dit probleem snel zal opgelost zijn.

De Leuvense brandweer ontving zondagmiddag een 50-tal oproepen voor ondergelopen kelders in de gemeenten rond Leuven-stad zoals Kessel-lo en Korbeek-lo en Haasrode. Er waren ook twee blikseminslagen in Linden en Kessel-lo. In Zaventem moest de brandweer 7 keer tussenkomen voor ondergelopen kelders, onder meer in Wezembeek-Oppem, en voor water op straat zoals aan de afrit van de E40 in Zaventem. In Asse tot slot liepen 13 oproepen binnen voor ondergelopen kelders en straten. De wateroverlast in deze streek situeerde zich vooral in Affligem.
MEEST RECENT