Eerste homopaar in België getrouwd in Kapellen

Vrijdagnamiddag zijn voor het eerst in België twee mensen van hetzelfde geslacht in het huwelijk getreden. Marion Huibrechts (43) en Christel Verswyvelen (37) gaven elkaar hun jawoord op het stadhuis van de Antwerpse gemeente Kapellen. Het lesbisch paar, dat al 16 jaar samen is, wist naar eigen zeggen niet dat het voor de primeur had gezorgd.

Belga

De wet die het mogelijk maakt dat mensen van hetzelfde geslacht huwen, is pas sedert begin juni van kracht, waardoor het eerste homohuwelijk door de zogenaamde ondertrouw theoretisch pas op 16 juni kon doorgaan. Op die dag zullen in Gent twee mannen huwen in het bijzijn van de holebibewegingen en politici die voor de wet geijverd hadden.

Het paar dat vrijdag is getrouwd, had toestemming van de procureur gekregen om eerder te mogen trouwen. Ze waren zich echter niet bewust van het feit dat ze daarmee voor het eerste homohuwelijk in België zorgden. "We werden vanmorgen vroeg uit ons bed gebeld door journalisten. We wisten echt van niets", zei Marion na afloop van de plechtigheid.

Marion en Christel kennen elkaar sinds 1987 en wonen al jaren samen. Sinds 2000 hadden ze ook een samenlevingscontract. Nu kregen ze van hun bevriende schepen Frederic van Haaren als eerste homopaar in het land een trouwboekje. Volgende week vrijdag trouwt het eerste mannelijke homopaar, dat gebeurt eveneens in Kapellen.

Vastgoed

Jobs in de regio