Kim Clijsters: "Met Lleyton voel ik me gerust"

Print
De beste supporter van Kim Clijsters is haar vriendje Lleyton Hewitt.“Het geeft een geruststellend gevoel als ik hem in het publiek zie zitten.” Kim praat met veel tederheid over haar relatie. Aan de vooravond van haar halve finale tegen Nadia Petrova lijkt het haar een verademing het over gevoelens te hebben, liever dan over wedstrijdtactiek. Kim heeft het liever over trouwen, haar liefde voor kinderen, huiselijke gezelligheid, en... toch ook over de nummer één-positie.
De inzet voor Clijsters is hoog in de volgende uren, dagen en weken. Niet alleen een eerste Grand Slamtitel komt heel dichtbij, Kim krijgt ook uitzicht om eerste te worden op de wereldranglijst.

Twee weken nadat Roland Garros eindigt, begint Wimbledon. Clijsters heeft daar weinig punten te verdedigen, aangezien ze vorig jaar in de tweede ronde werd uitgeschakeld. In de veronderstelling dat ze deze keer tot diep in de eindstrijd zou doorstoten en... Serena Williams in een vroeg stadium gewipt, kan Clijsters voor een nieuw hoogtepunt in de Belgische sportgeschiedenis zorgen door de wereldtroon van het tennis te bestijgen.

“Nummer één worden? Fantastisch, het zou de bekroning zijn van een zeer goed jaar. Maar let op: Serena heeft de sleutel in handen en... ik durf op Wimbledon ook al eens heel wispelturig zijn.”

Maar Clijsters heeft het liever over haar vriend. Sinds zijn uitschakeling verdeelt Hewitt zijn tijd tussen haar en de golfsport.“ Golf, golf, golf... als het kon zou hij iedere dag 32 holes afwerken”, zegt Kim. “Henman en Kafelnikov zijn vaste partners. Hij probeert mij ook mee te trekken. Ik rijd dan met het karretje rond, want aan wandelen heb ik niets. Is me te saai.Vandaar dat ik stilaan zelf een balletje probeer te slaan.”

Hewitt gaat dus niet onder zijn vroege uitschakeling gebukt?
“Oh neen”, zegt Kim. “Roland Garros spreekt niet erg tot de verbeelding van een Australiër. Lleyton voelt zich veel meer verbonden met Wimbledon. Australische toptennissers van weleer blonken uit op het gras van Wimbledon: John Newcombe,Rod Laver.Toen Lleyton nog een kind was, droomde hij ervan ooit in Wimbledon met vakantie te gaan...”

Kim weet nog niet wanneer het tot een huwelijk zal komen.
“Er is ook geen haast bij”, zegt ze. “We hebben het momenteel razend druk. Voor een huwelijk moet je tijd maken. Als het zover is, wil ik het allemaal zelf in de hand nemen. Plannen en regelen, dat wil ik zelf doen.”

Kim zegt ook dat ze dol is op kinderen. Als dat onderwerp wordt aangeraakt, straalt ze.
“O ja, ik wil zeker kinderen. Ik heb dertien neven en nichtjes. Mijn geluk kan niet op als ik kan babysitten. Maar ook hier willen we niet overhaast te werk gaan. Ja, er zijn voorbeelden van speelsters die na een bevalling terugkeerden in het circuit, maar dat zijn toch uitzonderingen.”

Lleyton Hewitt heeft een totaal ander imago dan de altijd lachende Kim Clijsters. Hij oogt stroef, opstandig, in zichzelf gekeerd.
“De buitenwereld heeft een totaal verkeerd beeld van hem”, verbetert Kim. “Lleyton is zoals de gemiddelde Australische man: verlegen! Hij moet bij de hand genomen worden. Zoals het hoofdpersonage uit Crocodile Dundee die bij zijn komst naar Europa overal verloren liep. Maar wij voelen elkaar goed aan.We weten wie op het gepaste ogenblik het initiatief moet nemen, zonder dat we elkaar domineren.”

Kim geeft toe dat de druk op het jonge koppeltje soms groot is.
“Dat is de tol van de bekendheid. Zelf zijn we het gelukkigst buiten alle drukte. Samen en onopgemerkt. Soms hebben we natuurlijk verplichtingen, maar we zoeken de spots niet op. Integendeel, we zijn zo niet opgevoed. Glamour is aan ons niet besteed.”
Nu in het nieuws