Mechelen: Actievoerders vragen eerherstel pastoor Jos

Print
Zes maanden na het ontslag van de Wezembeekse pastoor Jos Verstraeten blijft kardinaal Danneels onder druk staan om hem terug aan te stellen in de Sint-Pieter-parochie.
 
Met een fakkeltocht in Mechelen waaraan goed 250 sympathisanten van Verstraeten deelnamen, wilde het comité Jos Blijftde kardinaal gisteravond duidelijk maken dat het eerherstel eist voor de pastoor.
 
Pastoor Verstraeten was zelf niet aanwezig op de fakkeltocht, maar voor het aartsbisschoppelijk paleis werd wel een boodschap van hem afgespeeld. Daarin vraagt de pastoor nadrukkelijk de splitsing van het bisdom Mechelen.
 
Die eis traden de deelnemers aan de fakkeltocht,onder wie ook de Mechelse raadsleden Marc Hendrickx (N-VA) en Frank Creyelman (Vlaams Blok), bij met verschillende spandoeken.Boodschappen als Danneels,geef Wezembeek Jos terug moeten kardinaal Danneels ook aanmanen om Jos Verstraeten zijn functie in Wezembeek-Oppem opnieuw te laten opnemen.
 
“De kardinaal krijgt tot eind juni de tijd om in te stemmen. Doet hij dat niet, dan trekken we eind augustus naar het Vaticaan om onze eis over te maken”,aldus Bart De Valck van het comité Jos Blijft.
 
In het teken van Pinksteren vormden de actievoerders gisteren met lichtjes ook de boodschap Recht voor Jos aan de Wollemarkt.
Nu in het nieuws