Belcar in Francorchamps: Viper blijft oppermachtig

Vincent Dupont en Stéphane Cohen wonnen zondag de derde manche van het Belcar-kampioenschap. Geen verrasing dus tijdens de BelPro-meeting, want Francorchamps is gesneden koek voor een Chrysler Viper. De race werd afgevlagd achter safety- car na een crash van Marc Goossens, die wel nog als derde werd opgenomen in de uitslag. Bemoedigend was ook het eerste fatsoenlijke resultaat van de bloedmooie Corvette, die tweede werd.

ghouben

De GLPK-Viper van Cohen en Dupont prijkte zaterdagavond op pole en dat was geen grote verrassing. Opmerkelijk was wel de kleine marge van amper één tiende. Die stunt kwam van een vliegende Fin. Dit keer heette die niet Pertti Kuismanen, maar wel Markus Palttala. De man deelt een RTM-Porsche met Leo Van Sande en zette serieuze druk op het GLPK-duo.

Meer nog: in de start nam Palttala resoluut de leiding en vijftien ronden lang bleef hij het veld aanvoeren. Toen zette de Viper orde op zaken en kort daarna mocht Palttala inpakken: een lekke band had de ophanging beschadigd. De GLPKboys reden vlot naar de zege, althans zo leek het toch.

Stéphane Cohen:“Onze pitstop vond drie ronden vroeger dan gepland plaats. Ik voelde dat het gaspedaal bleef hangen en ben direct binnen gereden. Vincent stond nog niet klaar, zodat we veel tijd verloren. Geen rustige namiddag dus,maar het was de moeite waard, want we scoren het maximum van de punten.”

Dupont: “Het was even bibberen. Ik had wel een mooie voorsprong, maar ik vreesde dat het probleem met de gaskabel weer zou opduiken.”

Voor de tweede plaats werd een bijzonder hevige strijd gevoerd tussen Marc Goossens en Patrick Selleslagh. In het zicht van de finish haakte Goossens echter ineen met een tragere Porsche, waardoor Selleslagh het pleit won. De Corvette, die een week eerder een regionale koers gereden had in Spa, lijkt stilaan getemd: derde op de grid, even aan de kop tijdens de pitstops en uiteindelijk tweede aan de meet.

Kuismanen en Hasenbichler waren derde en bevestigen hun tweede plaats in het kampioenschap.

In de toerisme-divisie reed het duo Severich-Kenis (BMW M3 GTR) van start tot finish aan de leiding. De BMW van Patrick Beliën kende technische problemen en verliest zijn leidersplaats in de divisie.

In het nevenprogramma kende Nico Verdonck, de laureaat van de KACB-talentenjacht van vorig jaar, een perfect weekend in de Formule Renault 1600: pole en twee reekszeges. Bij de Renaults wonnen Heydens en Sevrin. De Gemaskerde Racer was dit keer Renaud Verreydt, rallyrijder op rust.

Nu in het nieuws