Kim Clijsters opnieuw nummer 2 van de wereld

Print
Kim Clijsters is opnieuw nummer twee van de wereld in het vrouwentennis ondanks haar verlies in het finale van het WTA-toernooi van Berlijn (1,224 miljoen dollar) tegen Justine Henin-Hardenne. Op de maandag vrijgegeven WTA-ranking springt de Limburgse opnieuw over de Amerikaanse Venus Williams, die geblesseerd afwezig bleef in Duitsland.
Clijsters totaliseert 4519 punten, Venus 4508. Clijsters kan echter deze week uitlopen in het toernooi in Rome (1,3 miljoen dollar), waarvoor Venus ook forfait gaf. Clijsters moet wel de punten verdedigen van haar eveneens tegen Justine verloren halve finale in Rome vorig jaar.

Justine Henin-Hardenne verdedigde met succes haar punten van vorig jaar in Berlijn, door net als toen het toernooi te winnen. Zij is vierde met 3917 punten, 613 punten meer dan de Amerikaanse Lindsay Davenport (5e), die sinds haar huwelijk eind april niet meer speelde. Ook in Rome zal ze net als Henin-Hardenne niet deelnemen. De Waalse, die vorig jaar de finale haalde in Rome, gaf forfait met kniepijn na haar winst in Berlijn.

In de toptien vond er slechts één andere verandering plaats. Jelena Dokic uit Servië-Montenegro deed haasje-over met de Russische Anastasia Myskina en werd weer tiende.
Wat de Belgen betreft won Els Callens, die in de eerste ronde in Berlijn verloor, opnieuw een plaatsje. De Antwerpse is nu 64e. Grote verliezers waren Leslie Butkiewicz en Patty Van Acker. Eerstgenoemde verloor 33 plaatsen en is nu 421e, Van Acker ging zelfs 65 plaatsen achteruit en is nu nog maar 551e.
Nu in het nieuws